Πώς να φροντίσετε την μπαταρία ιόντων λιθίου;


Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες για να διατηρήσετε την αποσπώμενη μπαταρία σας ασφαλή και λειτουργική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ως υπεύθυνη εταιρεία, επανειλημμένα, η WheelnWater έχει αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες για να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τους πελάτες της σχετικά με τη σωστή χρήση των ηλεκτρικών μηχανών και σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σε περίπτωση αμέλειας στη σωστή φροντίδα της μπαταρίας του οχήματος. Οι οδηγίες χρήσης της μπαταρίας κοινοποιούνται ξανά και ξανά στους πελάτες μας για να διασφαλίσουμε την υγεία της μπαταρίας και να αποφύγουμε την εμφάνιση τυχόν ατυχών περιστατικών.

Μπορεί να υπάρχουν πολλές ερωτήσεις στο μυαλό σας, όπως:

• Μπορώ να αλλάξω την μπαταρία του ηλεκτρικού σκούτερ;

• Μπορώ να βάλω μεγαλύτερη μπαταρία στο ηλεκτρικό μηχανάκι μου;

• Μπορείτε να υπερφορτίσετε μια μπαταρία από ηλεκτρικό μηχανάκι;

• Μπορείτε να αφήσετε ένα ηλεκτρικό μηχανάκι της WheelnWater σε φόρτιση όλη τη νύχτα; 

Θα απαντήσουμε σε μερικές από τις ερωτήσεις σας εδώ για την ησυχία σας. 

Τα παρακάτω είναι μερικά πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει να κάνετε σχετικά με μια μπαταρία ιόντων λιθίου για μια ασφαλέστερη εμπειρία.

1. Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο φορτιστές που καθορίζονται από τον κατασκευαστή για συγκεκριμένους τύπους μπαταριών ιόντων λιθίου για ηλεκτρικά μηχανάκια της WheelnWater. Μην αλλάζετε και μην χρησιμοποιείτε άλλο μη γνήσιο φορτιστή μπαταρίας ηλεκτρικού σκούτερ.

2. Αποθηκεύστε τις μπαταρίες ιόντων λιθίου σας σε θερμοκρασία δωματίου.

3. Μην φορτίζετε τις μπαταρίες ιόντων λιθίου εντός 1 ώρας μετά τη χρήση του σκούτερ.

4. Εάν η μπαταρία ζεσταίνεται, εκπέμπει οσμή, παραμορφώνεται ή παρουσιάζει οποιαδήποτε άλλη ανώμαλη συμπεριφορά κατά τη χρήση, σταματήστε αμέσως όλες τις λειτουργίες, απομονώστε και αποθηκεύστε ξεχωριστά και ενημερώστε τον αρμόδιο μηχανικό σέρβις.

5. Εάν το ηλεκτρικό μηχανάκι Wheelnwater δεν χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα (περισσότερο από ένα μήνα), αφαιρέστε την αποσπώμενη μπαταρία και φορτίστε το σε κατάσταση μισού κορεσμού (μετά την αποφόρτιση, φορτίστε με το φορτιστή για 1,5 έως 2 ώρες ), στη συνέχεια αποθηκεύστε το σε δροσερό και ξηρό μέρος (το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας είναι 5 °C έως 25 °C) και φορτίστε το για 1 ώρα κάθε τρεις μήνες.

6. Μην αφήνετε την αποσπώμενη μπαταρία του ηλεκτρικού σκούτερ της Wheelnwater σε ισχύ 5% για μεγάλο χρονικό διάστημα.

7. Φορτίστε την αποσπώμενη μπαταρία του ηλεκτρικού σκούτερ Wheelnwater με μια υποδοχή 240 watt, 15 amp σούκο πρίζα.

8. Φόρτιση σε καλά αεριζόμενο χώρο.

9. Αποθηκεύστε την αποσπώμενη μπαταρία του σκούτερ Wheelnwater και το φορτιστή μπαταρίας σε καθαρό, στεγνό και αεριζόμενο μέρος, μακριά από διαβρωτικές ουσίες, τουλάχιστον 2 μέτρα μακριά από πηγές φωτιάς και θερμότητας, μακριά από εύφλεκτες ουσίες και αποσυνδέστε το φορτιστή από την μπαταρία.

10. Ένα από τα πιο επιζήμια πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε οποιαδήποτε μπαταρία είναι να την αφήσετε σε αποφορτισμένη κατάσταση. Συνιστάται η επαναφόρτιση της μπαταρίας σας εντός 3 ημερών το πολύ μετά την τελευταία της χρήση.

11. Η αποσπώμενη μπαταρία του ηλεκτρικού σκούτερ Wheelnwater πρέπει να αποθηκεύεται και να επαναφορτίζεται σε ξηρό περιβάλλον μεταξύ 0 βαθμών Κελσίου και 35 βαθμών Κελσίου.

12. Μην φορτίζετε την αποσπώμενη μπαταρία σε άμεσο ηλιακό φως. Για να καθαρίσετε την μπαταρία του ηλεκτρικού σκούτερ απλώς χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί. Μη χρησιμοποιείτε διαλύτες ή λειαντικά καθαριστικά.

13. Μην βραχυκυκλώνετε τους ακροδέκτες και μην ανοίγετε το περίβλημα. Δεν υπάρχουν εξαρτήματα που μπορούν να επισκευαστούν στο εσωτερικό και κάτι τέτοιο θα ακυρώσει την εγγύησή σας.

14. Μην πετάτε ή τρυπάτε την μπαταρία.

15. Μην κολλάτε τίποτα απευθείας στους ακροδέκτες.

16. Μη φορτίζετε με φορτιστή μολύβδου.

Ποια προληπτικά μέτρα μπορούν να ληφθούν σχετικά με την έκθεση της μπαταρίας στο νερό;

1. Μην βυθίζετε την αποσπώμενη μπαταρία σε νερό ή οποιοδήποτε άλλο υγρό.

2. Μην οδηγείτε το ηλεκτρικό όχημα της Wheelnwater σε περιοχή με νερό. Η μπαταρία πρέπει να φυλάσσεται πάντα μακριά από νερό γιατί μπορεί να προκαλέσει σκουριά.

3. Παρόλο που η αποσπώμενη μπαταρία ηλεκτρικού σκούτερ Wheelnwater είναι αδιάβροχη, συνιστάται να κρατάτε την μπαταρία μακριά από νερό.

4. Αποφύγετε τη φόρτιση σε συνθήκες υγρασίας.

5. Εάν ανακαλύψετε ότι το περίβλημα της αποσπώμενης μπαταρίας του ηλεκτρικού σκούτερ Wheelnwater έχει υποστεί ζημιά ή ότι έχει εισχωρήσει νερό, απομονώστε το αμέσως και αποθηκεύστε το ξεχωριστά και ενημερώστε τον αντιπρόσωπό σας.

Η ευαισθητοποίηση των χρηστών είναι κρίσιμη στην περίπτωση των ηλεκτρικών οχημάτων, ώστε να μην υποφέρουν λόγω έλλειψης πληροφοριών ή λανθασμένου κώδικα συμπεριφοράς. Η ασφάλεια είναι πρωταρχική και η γνώση είναι δύναμη. Ακολουθώντας τις συμβουλές που αναφέρονται παραπάνω όχι μόνο θα σας κρατήσει ασφαλείς αλλά και θα σώσει ζωές. Για εμάς στην Wheelnwater, η ικανοποίηση πελατών και η ασφάλεια προηγούνται!