Πώς να εξασφαλίσετε μακροχρόνια υγεία μπαταρίας για τo ηλεκτρικό μηχανάκι σας Εάν είστε νέος χρήστης μιας ηλεκτρονικής μηχανής, πρέπει να γνωρίζετε τη διαδικασία φόρτισης της μπαταρίας. Η ασφαλέστερη διαδικασία για τη φόρτιση της μπαταρίας σας είναι να συνδέσετε αρχικά τον φορτιστή στη συστοιχία μπαταριών πριν τη συνδέσετε στην πρίζα. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος σύνδεσης με την πρίζα για τη φόρτιση της μπαταρίας σας, αποτρέποντας την πρόκληση τόξου. 


Το ηλεκτρικό τόξο είναι η περίπτωση κατά την οποία ο ηλεκτρισμός μεταπηδά από τη μία σύνδεση στην άλλη, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Το τόξο προκαλεί θερμότητα στις μονώσεις γύρω από τα καλώδια και μπορεί να φτάσει σε οποιαδήποτε ξύλινη επιφάνεια στο σπίτι σας που θα προκαλέσει καταστροφική πυρκαγιά. Πρέπει να ακολουθείτε τη σωστή διαδικασία κατά τη φόρτιση της μπαταρίας σας για να αποφύγετε τη θανατηφόρα πυρκαγιά και να προστατεύσετε τη μπαταρία σας.


Το περιβάλλον φόρτισης


Κατά τη φόρτιση της μπαταρίας της ηλεκτρικής μηχανής σας, χρειάζεστε έναν ξηρό, εύκρατο και καθαρό χώρο. Προσπαθήστε να αποφύγετε χώρους που έχουν υγρό ή ακατάστατο περιβάλλον. Αν ο ιδανικός χώρος για τη φόρτιση είναι το γκαράζ σας, βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρός και χωρίς εμπόδια για να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα. Βεβαιωθείτε ότι η ηλεκτρική σας πηγή δεν έχει προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν την πηγή ενέργειας για τη φόρτιση της μπαταρίας της ηλεκτρικής μηχανής σας.


Καλύτερη ώρα φόρτισης


Αν θέλετε να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες της ηλεκτρικής μηχανής σας, θα πρέπει να τη φορτίζετε ακριβώς πριν από την προγραμματισμένη βόλτα σας. Πρέπει επίσης να αφήσετε την ηλεκτρική μηχανή σας να κρυώσει τουλάχιστον 30 λεπτά μετά τη βόλτα σας πριν ξεκινήσετε τη φόρτιση. Είναι επίσης σημαντικό να ελέγχετε πάντα τον μετρητή τάσης στην οθόνη LCD πριν ξεκινήσετε τη βόλτα σας. 


Ορίστε έναν χρονοδιακόπτη


Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους φόρτισης της μπαταρίας σας είναι να ορίσετε ένα χρονοδιακόπτη για να διασφαλίσετε ότι δεν θα ξεχάσετε να την αποσυνδέσετε από την πηγή ρεύματος. Μπορείτε να αγοράσετε έναν χρονοδιακόπτη πρίζας σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού, ο οποίος μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπερφόρτιση της μπαταρίας. Μόλις ενεργοποιηθεί ο συναγερμός, ελέγξτε αν η μπαταρία σας είναι πλήρως φορτισμένη και μην ξεχάσετε να αποσυνδέσετε τον φορτιστή από την πρίζα και στη συνέχεια τον φορτιστή από την μπαταρία σας.Μην ξελιγώνεται την μπαταρία σας

Σαν κανόνας, μην αφήνεται την μπαταρία σας να πέφτει κάτω από το 20%.  Όταν δείτε τον δείκτη στα 20% καλό είναι ν α την βάλετε για φόρτιση.  Αυτό θα κάνει την μπαταρία σας να ζήσει πολλά χρόνια!Αδρανοποίηση


Η χειμερινή περίοδος θα σας αναγκάσει να αποθηκεύσετε την ηλεκτρική μηχανή σας για λίγο καιρό. Πρέπει να διατηρείτε την μπαταρία σας στο σωστό επίπεδο φόρτισης κατά τη διάρκεια της χειμερίας νάρκης. Διατηρήστε τουλάχιστον 50% χωρητικότητα και ελέγχετε τακτικά την μπαταρία σας, επειδή θα αυτοεκφορτιστεί με την πάροδο του χρόνου όταν δεν τη χρησιμοποιείτε. 


Οι ηλεκτρικές μηχανές είναι διασκεδαστικές στη χρήση και αποτελούν ιδανικό όχημα ταξιδιού για το καθημερινό σας πρόγραμμα. Ενώ ταξιδεύετε με την ηλεκτρική μηχανή σας, βεβαιωθείτε ότι κρατάτε τη μηχανή σας ασφαλισμένη όταν την αφήνετε σε μια θέση στάθμευσης. Είναι επίσης προτιμότερο να σταθμεύετε την ηλεκτρική μηχανή σας σε καλυμμένη θέση στάθμευσης για να μην βραχεί σε περίπτωση βροχής. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κλειδώσει τον μπροστινό τροχό και όλες τις θήκες για να αποτρέψετε την κλοπή. Δεν θέλετε να κλαπεί η μπαταρία σας, επειδή η αντικατάστασή της είναι δαπανηρή.Η φροντίδα της μπαταρίας της ηλεκτρικής μηχανής σας θα σας προσφέρει περισσότερα οφέλη, καθώς θα κάνετε τη διάρκεια ζωής της μεγαλύτερη. Αυτές οι χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την απώλεια εμβέλειας και να αυξήσετε περισσότερα χιλιόμετρα οδήγησης. Δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τις μεγάλες βόλτες σας γνωρίζοντας ότι η μηχανή σας έχει καλή υγεία της μπαταρίας.