Κορυφαίες 5 συμβουλές για ασφαλή οδήγηση σε ηλεκτρικά σκούτερ


 

Η οδήγηση σε ηλεκτρικά σκούτερ είναι πραγματικά απολαυστική και συναρπαστική, αλλά είναι δυνατή μόνο όταν λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Πολλά ατυχήματα με ηλεκτρικά σκούτερ, απώλεια ζωών και τραυματισμοί λόγω ατυχημάτων μπορούν να αποφευχθούν αν τηρηθούν σοβαρά όλα τα μέτρα ασφαλείας. Λάβετε υπόψη μερικές συμβουλές οδήγησης για τα ηλεκτρικά σκούτερ από την WheelnWater για την ασφαλή οδηγική σας εμπειρία.


1.  Τηρείτε όλους τους κανόνες ασφαλείας της κυκλοφορίας

  • Μην αγνοείτε ποτέ τα σήματα κυκλοφορίας και ακολουθείτε πάντα αυστηρά τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.
  • Να αφήνετε πάντα λίγο χώρο στα αριστερά σας για οχήματα που μπορεί να στρίψουν αριστερά.
  • Χρησιμοποιείτε πάντα τον καθρέφτη για να βλέπετε την κίνηση πίσω σας. Είναι το καλύτερο και ασφαλέστερο για εσάς.
  • Ποτέ μην κάνετε ζιγκ-ζαγκ οδήγηση και μην προσπαθείτε να κάνετε άσκοπη προσπέραση.
  • Μην αφήνετε ποτέ παιδιά κάτω των 18 ετών ή πολύ ηλικιωμένους να οδηγούν τα ηλεκτρικά σκούτερ.2. Μην ξεχνάτε να φοράτε προστατευτικό εξοπλισμό

Η οδήγηση ενός ηλεκτρικού σκούτερ είναι μια καταπληκτική εμπειρία, αλλά θα πρέπει να φροντίζετε πρώτα για την ασφάλειά σας.

Πριν πάτε για βόλτα θα πρέπει πρώτα να φοράτε κράνος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί προστατεύει το κεφάλι σας (που είναι σημαντικό μέρος του σώματός σας) από οποιονδήποτε τραυματισμό σε περίπτωση ατυχήματος.

Ο δεύτερος σημαντικός εξοπλισμός οδήγησης είναι το ζευγάρι γάντια που παρέχει πρόσθετη προστασία στα δάχτυλα, τις αρθρώσεις και τις παλάμες.

Συνιστάται ιδιαίτερα να φοράτε ένδυση προστασίας προσώπου και ματιών, καθώς και δερμάτινα ή ολόσωμα μανίκια, μακριά παντελόνια και μπότες με κλειστά δάχτυλα πάνω από τον αστράγαλο για να σώσετε τον εαυτό σας κατά την οδήγηση.3. Μην οδηγείτε χωρίς κράνος

Ναι, το τονίζουμε. Χρησιμοποιείτε πάντα επώνυμα ποιοτικά κράνη και όχι απλά κράνη για την ασφάλειά σας

Η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική από το νόμο, αλλά πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να φορούν κράνη σε κοντινή απόσταση όπως οι αγορές, ειδικά, αυτό είναι επικίνδυνο γιατί ένα ατύχημα μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή και υπάρχει μια αληθινή παροιμία ότι «Το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν».

Μην το παραλείψετε, λοιπόν, πριν ξεκινήσετε το ηλεκτρικό σας σκούτερ να φοράτε πάντα κράνος και να έχετε και ένα κράνος για συνεπιβάτες εάν δεν οδηγείτε μόνοι σας.4.  Ελέγξτε την κατάσταση του ηλεκτρικού σας σκούτερ πριν οδηγήσετε

Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών του ηλεκτρικού σας σκούτερ, τα φρένα, τα ενδεικτικά φώτα, τους προβολείς, τις κόρνες, τους καθρέφτες οπισθοπορείας, εάν είναι όλα εντάξει.

Και τα δύο ελαστικά θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση.

Όταν οδηγείτε ηλεκτρικά σκούτερ, βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία του είναι σωστά φορτισμένη, διαφορετικά μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα στη μέση της πορείας.

Εάν έχετε μια παλιά μπαταρία αποφορτισμένη, αντικαταστήστε την.5.  Μείνετε σε εγρήγορση όλη την ώρα. Επίσης, κοιτάξτε πριν στρίψετε

Να είστε προσεκτικοί και σε εγρήγορση κατά την οδήγηση. Να έχετε πάντα το μυαλό σας ενεργό. Σταματήστε να σκέφτεστε υπερβολικά ενώ οδηγείτε γιατί μπορεί να εκτρέψει το μυαλό σας και μπορεί να είναι επικίνδυνο για εσάς καθώς και για άλλα οχήματα στο πλευρό σας.

Ελέγχετε πάντα τα αριστερά και τα δεξιά πριν στρίψετε. Προσέξτε το πεζοδρόμιο γιατί δεν είναι για πεζοδρόμιο, είναι για ανθρώπους που περπατούν στο πεζοδρόμιο.

Να αφήνετε πάντα λίγο χώρο στα οχήματα ενώ σταματούν στα φανάρια για να αποφύγετε τη σύγκρουση.

Πάντοτε να ανάβετε το ενδεικτικό φως πριν στρίψετε αριστερά ή δεξιά.Ολοκληρώνοντας δύο συμβουλές οδήγησης για τα ηλεκτρικά σκούτερ με μια σημείωση

Η ζωή σας είναι πολύτιμη, αν δεν ξέρετε πόσο, τότε ρωτήστε τους αγαπημένους σας. Δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τα πράγματα που δεν είναι στον έλεγχό μας, αλλά πρέπει να ακολουθήσουμε τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Η ασφαλής οδήγηση και η λήψη όλων των μέτρων ασφαλείας είναι ένα από αυτά. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές οδήγησης για τα ηλεκτρικά σκούτερ, μειώνετε την πιθανότητα ανεπιθύμητων συμβάντων στους δρόμους. Να προσέχετε.