Η ηλεκτροκίνηση ως απάντηση στον πόλεμο των τιμών καυσίμων!

 

Αν αναρωτιέστε πώς επηρέασε η σύγκρουση στην Ουκρανία τις τιμές των καυσίμων, διαβάστε αυτό το άρθρο και θα μάθετε.

Η Ρωσία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου και ορισμένες δυτικές χώρες, για παράδειγμα οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, αποφάσισαν να σταματήσουν τις εισαγωγές από τη χώρα ως απάντηση στις ενέργειες της Ρωσίας. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η ζήτηση πετρελαίου από άλλους παραγωγούς έχει αυξηθεί, οδηγώντας σε αυξημένες τιμές.

Αναπόφευκτα, οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν στα ύψη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με την τιμή του αργού πετρελαίου Brent - το παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τις τιμές - να φτάνει σε ένα σημείο σχεδόν σε υψηλό 14 ετών.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, η τιμή του πετρελαίου έχει μειωθεί καθώς οι φόβοι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ακολουθήσει τις ΗΠΑ και τον Καναδά στην απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου έχουν χαλαρώσει.

Και τώρα στα δικά μας. Σύμφωνα με αρκετούς ομίλους αυτοκινητοβιομηχανίας οι τιμές της βενζίνης είναι πιθανό να υποχωρήσουν από επίπεδα ρεκόρ λόγω του κόστους της χονδρικής πώλησης καυσίμων και της παγκόσμιας χαλάρωσης του πετρελαίου. Γνωρίζετε τί σημαίνει αυτό;

Με τη μέση τιμή για ένα λίτρο βενζίνης να εκτοξεύεται και να ξεπερνά τα 2 ευρώ, οι μεταφορές δοκιμάζονται αφού η ήδη χτυπημένη από την οικονομική κρίση τσέπη των Ελλήνων δεν αντέχει τα σκαμπανεβάσματα στις τιμές καυσίμων.

Όμοια πορεία φαίνεται ότι ακολούθησε το ντίζελ το οποίο παρέμεινε πάνω από 2 ευρώ -επίσης- το λίτρο. Οι «άγριες» τιμές της αντλίας θα πρέπει να σταθεροποιηθούν, εκτός εάν οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου απογειωθούν ξανά.

Πρόκειται για «ηρεμία πριν από την καταιγίδα» των περισσότερων αυξήσεων των τιμών που θα έρθουν από ένα domino-effect; Οι επόμενες ημέρες θα φανερώσουν την αλήθεια. Μια δυστοπική αλήθεια που πολλοί παρομοιάζουν με το Mad Max όπου οι «μαχητές των δρόμων» αναζητούν καύσιμα για να επιβιώσουν στο δρόμο.

Είναι αναπόφευκτο το ότι οι καταναλωτές  θα πρέπει να προετοιμαστούν για τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων. Εδώ, έρχεται η ηλεκτροκίνηση ως απάντηση και διέξοδος στις σύγχρονες ανάγκες μετακίνησης των πολιτών!

 

 Καθώς η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει προκαλέσει ανησυχίες από τα δυτικά έθνη σχετικά με το από πού αντλούν την ενέργειά τους, τίθενται πολλά ζητήματα.

Αρχικά τίθεται ένα ζήτημα εθνικής ασφάλειας και όχι απλώς απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές, σύμφωνα με την υπουργό Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η μετάβαση σε καθαρότερες πηγές ενέργειας απαιτεί χρόνο και εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για επενδύσεις στην εγχώρια παραγωγή ορυκτών καυσίμων. Η καλύτερη επένδυση, στην πράξη, λέμε ότι είναι η αγορά ηλεκτρικού σκούτερ ή ηλεκτρικής μηχανής. Οι λόγοι έχουν αναλυθεί και τα γραφήματα υπάρχουν ως σημείο αναφοράς για να πείσουν τον υποψήφιο αγοραστή.

Στην υγειονομική κρίση που βιώσαμε, μάθαμε την έννοια της «ατομικής ευθύνης» στην καθημερινότητά μας. Στην κρίση τιμών είναι καιρός αυτή η ατομική ευθύνη να μετουσιωθεί σε μια ορθολογική χρήση των πόρων που διαθέτουμε σε ατομικό επίπεδο για τις μετακινήσεις μας. Γι αυτό και επιμένουμε σταθερά στο να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να αγοράσουν σήμερα ένα ηλεκτρικό όχημα από εμάς.

Στην WheelnWater Technologies θα βρείτε μια επιλεγμένη γκάμα από μάρκες που αποτελούν την κατάλληλη απάντηση στις μετακινήσεις σας. Σεβόμαστε το περιβάλλον αλλά και την τσέπη σας καθώς οι τιμές μας είναι ιδιαίτερα προσιτές σε συνδυασμό με τις κρατικές επιδοτήσεις που τρέχουν καθώς διαβάζετε αυτό το άρθρο. Προλάβετε τις εξελίξεις λοιπόν!