Γιατί αγόρασα ηλεκτρικό σκούτερΞεκινώντας να πάω στη δουλειά μου σήμερα το πρωί, λίγο πριν τελειώσω τον καφέ μου, έκανα μια σκέψη.

Θα με εξυπηρετούσε καλύτερα να πάω στη δουλειά μου οδηγώντας ένα ηλεκτρικό σκούτερ; Και αν ναι, γιατί; 

Να πω εδώ ότι οδηγώ ένα βενζινοκίνητο μηχανάκι για τις μετακινήσεις μου και η δουλειά μου απέχει από το σπίτι μου περίπου 8 χιλιόμετρα.

Καθ’ όλη την διάρκεια της εργασίας μου, η σκέψη αυτή είχε παραμείνει στο μυαλό μου σε κάποια γωνιά του. Έτσι λοιπόν όταν επέστρεψα από την εργασία μου, πριν καν φάω, μπήκα στο διαδίκτυο και ξεκίνησα να ψάχνω και να διαβάζω πληροφορίες για τα ηλεκτρικά σκούτερ και την οικονομία που προσφέρουν συγκριτικά με τα μηχανάκια που καίνε βενζίνη. 

Πολύ σύντομα, χωρίς να το καταλάβω βρέθηκα στο blog της WheelnWater το οποίο κυριολεκτικά ξεκοκκάλισα και μάλιστα προχώρησα στο να κλείσω ένα test drive με ένα ηλεκτρικό σκούτερ που μου άρεσε.

Πράγματι, 3 μέρες αργότερα δοκίμασα για πρώτη φορά να οδηγήσω, μάλλον ορθότερα να αισθανθώ την οδηγική εμπειρία ενός ηλεκτρικού σκούτερ τελευταίας τεχνολογίας. Όντας οδηγός βενζινοκίνητης μηχανής για χρόνια, η ανάβαση σε ένα ηλεκτρικό σκούτερ ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και μάλιστα θετική. Στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός, ίσως σε κάποιο βαθμό και αρνητικά προκατειλημμένος ωστόσο διαψεύστηκα πολύ ευχάριστα. 

Η οδήγηση σε ηλεκτρικό σκούτερ φαντάζει και είναι πιο ευχάριστη, πιο φιλική προς τον χρήστη και κυρίως στην δική μου περίπτωση σου δίνει την αίσθηση ότι κάνεις κάτι που ξέρεις χρόνια, με διαφορετικό, πιο ευχάριστο τρόπο.

Χωρίς πολύ σκέψη, ίσως σε μια παρορμητική αγορά, αποφάσισα να αγοράσω 5 μέρες αργότερα το ηλεκτρικό σκούτερ και να το αντικαταστήσω με τη μηχανή που οδηγούσα για χρόνια.

Σκέφτηκα ότι ο σκοπός που χρειάζομαι ένα μέσο μεταφοράς είναι η πρόσβαση στη δουλειά μου και η επιστροφή στο σπίτι μου. Για ποιο λόγο να μην εξυπηρετήσω τις ανάγκες μου με ένα ηλεκτρικό σκούτερ το οποίο εξοικονομεί καύσιμο κάθε φορά που το οδηγώ. Φυσικά υπάρχει ένα αρχικό κόστος, το οποίο ελαττώθηκε αρκετά με την κρατική επιδότηση και με έκανε να κλείσω το εισιτήριο στον μαγικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης. Αν μετάνιωσα για κάτι είναι που δεν το έπραξα νωρίτερα.

Οδηγώντας το ηλεκτρικό σκούτερ νιώθω 10 κιλά ελαφρύτερος, μπορώ να πω ότι το έχω συνηθίσει πλήρως και έχω εξοικειωθεί επαρκώς με την μετάβαση από βενζινοκίνητο σε ηλεκτρικό. Παρότι δεν το περίμενα, ομολογώ ότι αισθάνομαι και μια ικανοποίηση να οδηγώ ηλεκτρικό σκούτερ και να βάζω το λιθαράκι μου σε ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Συμπερασματικά, στην δική μου περίπτωση, η εμπειρία μου με ηλεκτρικό σκούτερ ήταν εξαιρετικά καλή από την πρώτη στιγμή που το δοκίμασα πριν το αγοράσω. Το συστήνω ανεπιφύλαχτα σε όποιον μπορεί και θέλει να αγοράσει ένα για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του ή να αντικαταστήσει το παλιό του μηχανάκι με ένα σύγχρονο εργαλείο.