Η δευτερογενής αγορά (μεταχειρισμένα ηλεκτρικά σκούτερ & μοτοσυκλέτες) θα απογειώσει την ηλεκτροκίνηση


Μπορεί η δέκατη επέτειος των πρώτων ηλεκτρικών οχημάτων (ηλεκτρικών σκούτερ & ηλεκτρικών μοτοσυκλετών) μαζικής παραγωγής να έχει παρέλθει ωστόσο το μέλλον τους δεν παραμένει ακόμα τόσο αβέβαιο. Το μάρκετινγκ νέων ηλεκτρικών οχημάτων έχει τραβήξει μεγάλη προσοχή τόσο από επαγγελματίες όσο και από μελετητές. Η δευτερογενής αγορά, από την άλλη πλευρά, δεν έχει ακόμη δημιουργηθεί. Αυτή η αγορά μπορεί να είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από την αγορά νέων σκούτερ και μηχανών σύμφωνα με ειδικούς της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Είναι αλήθεια ότι για αρκετούς αναγνώστες η απόκτηση μιας ηλεκτρικής μηχανής ή ενός ηλεκτρικού σκούτερ σταματάει στην σκέψη και μόνο. Γιατί όμως; Οι λόγοι μπορεί να είναι αρκετοί και να διαφέρουν από υποψήφιο αγοραστή ωστόσο έχουν έναν κοινό παρονομαστή: Την έλλειψη δευτερογενούς αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων.

Είναι γεγονός. Αρκετοί συμπολίτες μας είναι διστακτικοί στο να αγοράσουν ηλεκτρικά σκούτερ και μηχανές. Η απουσία μιας αγοράς μεταχειρισμένων ηλεκτρικών οχημάτων δεν καθιστά δυνατή την εύκολη μεταπώλησή τους ακόμα. Στο άμεσο μέλλον η αξία μεταπώλησης, ένα σημαντικό πλεονέκτημα κατά την αγορά ηλεκτρικών σκούτερ και ηλεκτρικών μηχανών θα αναδυθεί.